Harlingen

een bezoek waard.

Nergens in Europa vind je een plek waar op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten herinneren aan een levendig handelsverleden.

Parmantige pakhuizen, prachtige patriciërswoningen, levendige binnenhavens, grachten en bruggetjes kleuren de binnenstad. Voeg daar een bruisend winkelaanbod, een museum en een keur aan café’s, restaurants en fijne terrasjes aan toe en je hebt alle redenen om Harlingen graag te willen zien en beleven!

Harlingen groeit als culturele trekpleister. Laat je creatief inspireren door de vernieuwingen op de Willemhaven. Geniet van de nieuwe architectuur onder het genot van een Harlinger biertje van het Brouwdok.

De ligging aan Werelderfgoed de Waddenzee bepaalt het stoere, eigenzinnige karakter van Friesland’s enige zeehavenstad.

HARLINGEN BRUIST EN BOEIT

Grootse evenementen, jaarlijkse happenings, intieme feestjes: Harlingen heeft ze allemaal.

In ons zeestadje schuif je even gemakkelijk aan bij een picknick in het park als dat je je onder- dompelt in een zomers festival. Kan je bijzondere avontuurlijke vaartochten maken én de start van het zeilseizoen meevieren. Of laaf je aan moderne kunst in één van de originele galeries. En met mooi weer bezoek je ons strand en geniet van de zonsondergang op het strandpaviljoen.

"Deze havenstad is vol oude en nieuwe culturele hoogtepunten."

Klik op het logo hieronder voor meer informatie over Harlingen.

X